'50-60-70-80-as évek a borsodi megyeszékhelyen - az Avastól a Győri kapuig, Ómassától és Lillafüredtől a MÁV-telepig és Hejőcsabáig

2018. december 18. 12:00 - wmitty

Mi lesz a Vargahegy sorsa? - PFM XVIII/1

Ismét rendhagyó poszt következik, ahogy az előzőt is felvezettük - de ezúttal igenis a legújabban megjelent kötetből közlünk néhány kedvcsináló, olvasásserkentő részletet. Azután majd folytatjuk a korábbi füzetek szemlézését, ahogy megszokott volt.
Az apropót most részben az adja, hogy az elmúlt hetekben ünnepélyes keretek közt bemutatott Vörös téglák, fehér köpenyek (egyik) szerzőjével nagyinterjút közölt a megyei hírportál.
Borsod Online: A tizennyolcadik félmúlt

Kiss Kriszta, és férje, Almássy Sándor párhuzamosan feldolgozott élettörténete számos ponton találkozott (földrajzilag is), a hatvan-hetvenes évek Miskolca így több nézőpontból is feltűnik a könyvecske hasábjain - történetek és képek formájában egyaránt. Diósgyőr, Vasgyár, Győri kapu, Pereces, Tapolca, avagy más olvasatban: Bátori utca, Hajnal utca, Martinász utca, Tátra utca, Hutás utca, Árpád utca, Miklós utcai általános iskola, Kuruc utcai általános iskola... És egy film, benne olvasztár és csecsemő, a címe: Egy darab élet. De erről majd később.

A szemrevaló teremtés – Zenész lesz? – Pipa nélkül soha sehová – A görög bérházak utcája – Mi lesz a Vargahegy sorsa?

A sorozat kiadója az Észak-Keleti Átjáró Egyesület. A korábbi kötetek teljes egészében online elolvashatók az alábbi linken. Nyomtatott formában pedig megrendelhetők a civil szervezet honlapján (Átjáró bolt), de érdemes keresni azokon a – miskolci – rendezvényeken is, amiken az egyesület részt vesz vagy maga szervez.

24-18-1.jpg

 

És most teljes valójukban megmutatjuk a kötet első négy belső oldalát.

24-18-2.jpg

24-18-3.jpg

24-18-4.jpg

24-18-5.jpg

 

Pluszként pedig az egyik középső montázst, egy izgalmas kérdést feltevő 70-es évek eleji úságcikkel.

24-18-11-12.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://privatfelmultmiskolcon.blog.hu/api/trackback/id/tr2914498038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
'50-60-70-80-as évek a borsodi megyeszékhelyen - az Avastól a Győri kapuig, Ómassától és Lillafüredtől a MÁV-telepig és Hejőcsabáig
süti beállítások módosítása