'50-60-70-80-as évek a borsodi megyeszékhelyen - az Avastól a Győri kapuig, Ómassától és Lillafüredtől a MÁV-telepig és Hejőcsabáig

2015. december 01. 20:41 - wmitty

A Szinváról fúj a lázadás szele – PFM II/1

Másodjára másodikként megjelent kötetet vesszük sorra: Darázs Richárd talányos című visszaemlékezése 2013-ban jelent meg (300 példányban, mint a legutóbbi időkig minden egyes rész).

A Moszkvics a szakadékban az egyik alfejezet címét viseli kiemelve, s ha már a címlapra utalunk, hadd hívjuk fel az olvasó figyelmét egy állandó motívumra, amit talán magától is kiszúr: az első füzetre még csak az egyik szerző ötletére kikerült avasi kilátó-grafika utóbb állandó képi szimbólummá vált. Sziluettként ettől fogva minden címlapon ott van, és ott lesz – ez a tördelőszerkesztő határozott terve.

Előszó mint száz – Te eszel, én iszom – Öcsémcsávó facsiga!, újbérházasiak – Alkonyok – Ismerkedés a természettel: a Fehér-mocsár környékén – Legszebb ruha – Bányász és Kaláka – A Szinváról fúj a lázadás szele – Megjelent a Déli Hírlap! – Buszforduló – Gyerek-kulcs, kulcsos gyerekek – Gyíkó!

Szóval akkor mi is volt azzal a Moszkviccsal?! Kiderül az alább beemelt oldalak egyikéről. A kötet első harmadát tárjuk most elő, komplett oldalképek formájában. Két lap kakukktojás, ezek ugyanis nem szerepeltek a nyomtatásban megjelent kiadványban - csak a PDF-en online terjesztett verzióban helyeztük el utólag. (Ott nem téma a nyomdaköltség, ugyebár.)

A sorozat kiadója az Észak-Keleti Átjáró Egyesület. A kötet teljes egészében online elolvasható az alábbi linken. Nyomtatott formában pedig megrendelhető a civil szervezet honlapján (Átjáró bolt), de érdemes keresni azokon – miskolci – a rendezvényeken is, amiken az egyesület részt vesz vagy maga szervez.

 

24-2_1.jpg

24-2_2.jpg

24-2_3.jpg

24-2_4.jpg

24-2_5.jpg

24-2_6.jpg

24-2_7.jpg

24-2_8.jpg

24-2_9.jpg

24-2_10.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://privatfelmultmiskolcon.blog.hu/api/trackback/id/tr808067418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
'50-60-70-80-as évek a borsodi megyeszékhelyen - az Avastól a Győri kapuig, Ómassától és Lillafüredtől a MÁV-telepig és Hejőcsabáig
süti beállítások módosítása